Benoeming Ton van der Sleen

Tijdens de Raadsvergadering van 4 oktober 2023 is Ton van der Sleen namens de OPK benoemd tot Burgercommissielid Burgers en Samenleving. Na de goedkeuring van zijn geloofsbrieven, een akkoord van de Raad en het afleggen van de eed ontving hij bloemen van Burgemeester Petra Dassen.


Kaffieëklatsj mit d’r Jo

Kaffieëklatsj mit d’r Jo vindt elke eerste maandagmiddag van de maand plaats, telkens op een andere locatie. Aanmelden is niet verplicht. 
Bij deze bijeenkomsten kunt u met de wethouder praten over het Ouderenbeleid en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Tijdens de komende bijeenkomst, midden in de Week tegen Eenzaamheid die morgen begint, praat Jo Paas ook graag met u over eenzaamheid. 
Kom langs op maandag 2 oktober van 14 tot 16 uur in het Sjevemethoes, Sint Pieterstraat 3. 


Demonstratie behoud Ziekenhuis Heerlen

Op zaterdag 23 september 2023 werd in Heerlen een protestmars voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in onze regio gehouden. Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt in 2030 alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken. Burgemeester Petra Dassen, wethouders van Kerkrade en leden van de OPK waren er bij om hun steun te betuigen.


 

Algemene Ledenvergadering

Op 12 september werd de algemene ledenvergadering gehouden.

Agenda:

-1- welkom door de voorzitter
-2- informeel samenzijn
-3- mededelingen
-4- presentatie door Leon Schlenter
-5- zaken vanuit de wethouder
-6- rondvraag
-7- sluiting

Presentatie Leon Schlenter (Powerpoint)
Tekst Presentatie Leon Schlenter


Jo Paas te gast bij RTV Parkstad

Op 13 september jl. is wethouder Jo Paas samen met Kevin Renierkens van Impuls te gast geweest in het RTV Parkstad programma Cultuur Agenda van Rainier Eggen . De uitzending ging over de activiteiten tijdens “De Week tegen Eenzaamheid” die worden georganiseerd door een speciale coalitie: “Kerkrade tegen Eenzaamheid”.

De uitzending is hier terug te kijken.

Webstream Raadsvergaderingen


Via de site van de Gemeente Kerkrade kunnen de Raadsvergaderingen middels webstream bekeken worden. De link naar de betreffende pagina is echter niet gemakkelijk te vinden. Vandaar dat wij een link in ons menu hebben gemaakt.


Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven gehouden van het nieuws rondom de OPK, dan kunt u zich aanmelden voor onze gratis Nieuwsbrief.

Scroll naar boven