Loading...
Bestuur 2017-09-02T07:01:18+00:00

Bestuur

Het bestuur van de OPK bestaat uit Léon Sluijsmans, Marc Hamers, Peter Knippenberg en Jana Poupova.

Léon Sluijsmans
Léon Sluijsmanspartijvoorzitter
Léon (1946) is geboren en getogen in Kerkrade. Na zijn HBS-tijd behaalde hij zijn onderwijzersakte aan de Kweekschool In Heerlen. In 1978 slaagde hij aan de Stadsacademie in Maastricht voor de MO-B akte Handvaardigheid. Na werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs en de LTS in Kerkrade was hij ruim 23 jaar docent aan de Lerarenopleiding Basisonderwijs in Heerlen. Van 1995 tot 2006 was Léon Directeur Faculteit Onderwijs van de Hogeschool Zuyd. Sinds 2006 is hij gepensioneerd, maar heeft nog volop interesse in de ontwikkelingen in het onderwijs.
Léon is – naast zijn politieke activiteiten t.b.v. de Ouderenpartij – ook zeer betrokken bij de culturele en (kunst) historische geschiedenis van Kerkrade, in het bijzonder Rolduc. Hij heeft zitting in diverse genootschappen. Aandacht en respect voor ons culturele erfgoed staan bij Léon hoog in het vaandel.
Marc Hamers
Marc Hamerssecretaris
Marc (1958) is geboren in Heerlen en vader van twee dochters. Hij woont sinds 1980 in Kerkrade, waarvan de laatste 19 jaar in Eygelshoven.

Na de opleiding tot verpleegkundige volgde Marc meerdere managementopleidingen en is hij gaan werken in de ouderenzorg. Sindsdien vervulde hij diverse managementfuncties binnen verpleeg – en verzorgingshuizen in de regio. Momenteel is hij werkzaam als manager Kapelhof en de thuiszorg in Kerkrade-Centrum.

Marc is vanaf de oprichting betrokken bij de Ouderenpartij Kerkrade en is zeer betrokken bij het welzijn en welbevinden van de ouderen in onze samenleving. Met name door zijn praktijkervaring in en kennis van de ouderenzorg, weet hij exact waar de knelpunten én de oplossingen liggen voor een concreet, menswaardig seniorenbeleid.

Peter Knippenberg
Peter Knippenbergpenningmeester
Peter is geboren in 1962 in Kerkrade, in 1984 getrouwd met Thea en woont sinds 1987 in Eygelshoven.

Peter is na zijn HAVO in militaire dienst gegaan om vervolgens in 1982 bij het toenmalige ABP te gaan werken. Na steeds in het onroerend goed werkzaam te zijn geweest heeft hij in die periode zijn HBO/HEAO studie gevolgd. In 2001 is hij naar de afdeling Asset Management van het APG overgestapt.

Peter is een verenigingsmens pur sang hetgeen blijkt uit zijn bestuurlijke functies sinds 1984 in een zestal verenigingen (meestal penningmeester). Organiseren van diverse activiteiten is een van zijn hobby’s.

Verder doet hij graag badmintonnen, voetballen, wandelen, fietsen, motorrijden, carnaval vieren, film kijken en op vakantie gaan.

Jana Poupova
Jana Poupovalid
Jana is afgestudeerd in de farmacie en laboratorium techniek aan de universiteit in Bratislava.

Ze heeft 43 jaar gewerkt op laboratoria (in kankeronderzoek) in de ziekenhuizen van de Oostelijk Mijnstreek.

Jana wil zich graag inzetten voor mensen die toch als groep soms buiten de maatschappij geplaatst worden, met name de ouderen.