Bestuur Ouderenpartij Kerkrade

Het bestuur van de OPK bestaat uit Jo Boss, Marc Hamers, Peter Knippenberg, Ton van der Sleen en Jana Poupova.

Jo Boss, voorzitter: kerkradewiki.nl/kerkrade/jo-boss 

Peter Knippenberg, penningmeester

Peter is geboren in 1962 in Kerkrade, in 1984 getrouwd met Thea en woont sinds 1987 in Eygelshoven.

Peter is na zijn HAVO in militaire dienst gegaan om vervolgens in 1982 bij het toenmalige ABP te gaan werken. Na steeds in het onroerend goed werkzaam te zijn geweest heeft hij in die periode zijn HBO/HEAO studie gevolgd. In 2001 is hij naar de afdeling Asset Management van het APG overgestapt.

Peter is een verenigingsmens pur sang hetgeen blijkt uit zijn bestuurlijke functies sinds 1984 in een zestal verenigingen (meestal penningmeester). Organiseren van diverse activiteiten is een van zijn hobby’s.

In mijn vrije tijd ben ik actief met badmintonnen, voetballen, wandelen, fietsen, motorrijden, carnaval vieren, film kijken en op vakantie gaan.

Marc Hamers, secretaris

Marc (1958) is geboren in Heerlen en vader van twee dochters. Hij woont sinds 1980 in Kerkrade, waarvan de laatste 19 jaar in Eygelshoven.

Na de opleiding tot verpleegkundige volgde Marc meerdere managementopleidingen en is hij gaan werken in de ouderenzorg. Sindsdien vervulde hij diverse managementfuncties binnen verpleeg – en verzorgingshuizen in de regio. Momenteel is hij werkzaam als manager Kapelhof en de thuiszorg in Kerkrade-Centrum.

Marc is vanaf de oprichting betrokken bij de Ouderenpartij Kerkrade en is zeer betrokken bij het welzijn en welbevinden van de ouderen in onze samenleving. Met name door zijn praktijkervaring in en kennis van de ouderenzorg, weet hij exact waar de knelpunten én de oplossingen liggen voor een concreet, menswaardig seniorenbeleid.

Jana Poupova, bestuurslid

Jana is afgestudeerd in de farmacie en laboratorium techniek aan de universiteit in Bratislava. Ze heeft 43 jaar gewerkt op laboratoria (in kankeronderzoek) in de ziekenhuizen van de Oostelijk Mijnstreek. ana wil zich graag inzetten voor mensen die toch als groep soms buiten de maatschappij geplaatst worden, met name de ouderen.

Ton van der Sleen, bestuurslid

Ton is geboren in 1953 in Kerkrade, getrouwd met Marie-José en vader van 3 kinderen.
Na zijn studie bij het Antonius Doctor College was Ton werkzaam als operator bij DSM en daarna sinds 1978 bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Naast zijn werk was hij daar voorzitter van de bedrijfsledengroep van de vakbond VCPS en tevens coördinator van de belangenbehartiging in de regio Zuid. Ook was hij bij het CBS ruim 30 jaar lid van de Bedrijfshulpverlening.
Ton is een verenigingsmens uit hart en nieren. Sinds zijn 19e heeft Ton diverse bestuursfuncties vervuld bij een drietal tafeltennis verenigingen en twee voetbalverenigingen. Ook bij de visvereniging HSV Ons Genoegen en de Stichting SKSR als secretaris.
Inmiddels 3 jaar gepensioneerd gaat hij in zijn vrije tijd regelmatig vissen, tafeltennissen, fietsen, fitnessen, wandelen en op vakantie. Via de OPK wil ik mij graag inzetten voor de belangen van oud en jong in Kerkrade.

Scroll naar boven