OPK, Bowlen en Fitland! Een mooie combinatie!

Donderdag jl. hebben Léon Sluijsmans en Jo Paas op uitnodiging van de vestigingsmanager Frank Gerards bij Fitland Kerkrade een goed gesprek gehad.

Het gesprek ging over de vraag hoe we in Kerkrade mensen en in het bijzonder de ouderen meer kunnen laten bewegen. Een van de initiatieven die Fitland Kerkrade heeft uitgewerkt is het gratis bowlen voor ouderen op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Niet alleen gaan de ouderen die aan deze activiteit deelnemen meer bewegen maar het gaat daarbij ook om de sociale contacten die ontstaan. Sociale contacten zijn bij ouderen van groot belang om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement terecht komen met eenzaamheid ten gevolg.

Frank Gerards: “Onze doelstelling is te participeren in vitaliteit bij ouderen. We willen maatschappelijk gezien inbreng verkrijgen in het huidige aanbod zonder een primair commercieel karakter. Zo lang mogelijk gezond, fit en vitaal wordt op dit moment vanuit de overheid onderbelicht. Zeker in onze ‘vergrijsde’ regio wil ik als aanvoerder van mijn bedrijf samen met jullie opstaan om hier iets aan te doen.”

Promofilmpje van Fitland Kerkrade:

 

2018-03-03T13:30:07+00:00 maart 3rd, 2018|Nieuws|