Nieuws

Geen golfbaan bij Rolduc!!!

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 was de Ouderenpartij Kerkrade naast de SP de enig partij die zich openlijk tegen de aanleg van een golfbaan bij Rolduc uitsprak.

In de aanloop naar de verkiezingen nam de weerstand tegen de aanleg van de golfbaan toe en het college van burgemeester en wethouders, die de aanleg van de golfbaan in het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied mogelijk maakte, haalde, met het oog op de verkiezingen, de angel uit het ontwerp bestemmingsplan door aan te geven dat er nog nieuwe onderzoeken nodig zijn en dat in de aanvraag een gedetailleerd inrichtingsplan zou ontbreken. Wat de onderzoeken betreft is de besluitvorming van het college te begrijpen maar dat geldt niet voor het gedetailleerd inrichtingsplan. Als je geen gedetailleerd inrichtingsplan hebt, waarom werk je dan als college op voorhand mee aan het creëren van de mogelijkheid om een golfbaan aan te leggen? Snapt u het nog?

Wij van de Ouderenpartij in ieder geval absoluut niet. In onze ogen heeft het college dit heikele thema over de verkiezingen heen willen tillen waarbij ze het hebben doen voorkomen of de aanleg van de golfbaan tot het verleden zou behoren. Maar niks is minder waar! En dit allemaal om tijdens de verkiezingen geen stemmen te verliezen. In feite hebben deze partijen de kiezers een rad voor ogen gedraaid en veel kiezers hebben deze truc niet of te laat opgemerkt en weer dezelfde partijen in het zadel geholpen.
Want zoals we in de Limburger van 13 augustus 2018 hebben kunnen lezen gaan de initiatiefnemers gewoon op de ingeslagen weg door en hebben zij dus niet van het college te horen gekregen dat de aanleg van de golfbaan definitief van de baan is want die mogelijkheid heeft het college. Maar kennelijk wil het college de initiatiefnemers plezieren en daar een stuk ongerepte natuur voor opofferen! De Ouderenpartij spreekt er schande van. Kennelijk bestaat de huidige coalitie voor een groot deel uit niet kritische volgers van het college die zich niet realiseren dat zij als raadslid een eigen verantwoordelijkheid hebben en dat bij Rolduc geen golfbaan hoort. Zij realiseren zich ook in onvoldoende mate dat de natuur en de cultuurhistorische waarden bij de aanleg van de golfbaan onherstelbaar beschadigd worden! Kennelijk gaan de partijen die voor de aanleg zijn ook voorbij aan het feit dat wandelaars niet meer langs de vijvers mogen lopen want daar komen de holes en is het gevaarlijk met het oog op rondvliegende golfballen.

In de ogen van de Ouderenpartij is het gebied rond de abdij een uniek wandelgebied en ook dat wordt de Kerkraadse burgers afgenomen. Ongelofelijk! En wat schiet Rolduc nu met een golfbaan op? Die vraag heeft de Ouderenpartij aan een van de initiatiefnemers gesteld. Deze kon de fractie van de Ouderenpartij niet overtuigen van het feit dat de golfbaan op termijn voor zoveel extra financiële middelen zal zorgen dat het voortbestaan van Rolduc gegarandeerd is. Volgens informatie die de Ouderenpartij bereikte schrijft Rolduc al enige jaren zwarte cijfers en is de financiële nood niet zo hoog als de initiatiefnemers van de golfbaan willen doen geloven. Overigens heeft Rolduc bij het Rijk een aanvraag ingediend om een financiële injectie van € 12 miljoen te krijgen om het complex te renoveren en te verduurzamen en het ziet er naar uit dat deze aanvraag gehonoreerd zal worden.

Mocht dat het geval zijn dan is ook dat weer een aanwijzing dat Rolduc ook zonder een golfbaan bestaansrecht heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.