Flyer Ouderenpartij Kerkrade

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1572″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”30″ bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://ouderenpartijkerkrade.nl/wp-content/uploads/2019/11/Flyer_OPK_okt2019-1_voorkant_Fotor.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

Geen golfbaan bij Rolduc

De Ouderenpartij is tegen de aanleg van een golfbaan bij abdij Rolduc.
Het sinds 1104 onaangetaste natuurgebied rondom het abdijcomplex mag niet door de aanleg van een golfbaan geruïneerd worden.
Naast schade aan het landschap zal Rolduc er zelf, zeker ook in financiële zin, niet beter van worden. De initiatiefnemers gaan een eigen horeca gelegenheid realiseren en uitbaten en wat schiet Rolduc daarmee op?
Na aanleg van de golfbaan mogen wandelaars niet meer langs de prachtige visvijvers wandelen want in de directe nabijheid van de visvijvers komen een of meerdere holes.

Voorkomen eenzaamheid

 • Door ouderen aan te sporen om deel te nemen aan activiteiten die in de wijkcentra worden aangeboden wordt voorkomen dat ouderen vereenzamen. Er is dan sprake van een goede sociale controle.
 • Door ouderen te stimuleren om gebruik te maken van internet kan eveneens voorkomen worden dat ze in een sociaal isolement geraken en vereenzamen. Dat laatste draagt ook bij aan een grotere veiligheid.
 • Zorg voor herkenning en bestrijding van eenzaamheid bij ouderen. Onze partij is voor het realiseren van een meldpunt

Meer waardering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Vrijwilligers en mantelzorgers verdienen méér erkenning en steun dan enkel een dagje aandacht. Vrijwilligerswerk is immers de olie die onze maatschappij smeert.

Behoud en uitbreiding werkgelegenheid voor 50 plussers

 • Ontmoediging van de onrechtvaardige ontslaggolf van 50-plussers bij bedrijven en instellingen en deze ontslaggolf zo mogelijk proberen om te buigen met haalbare maatregelen. Wij zetten alles op alles om de arbeidsmarkt voor 50-plussers in stand te houden en te verbeteren en verzetten ons krachtig tegen leeftijdsdiscriminatie van ouderen.
 • Aanbieden van een op de persoon toegesneden training voor alle 50-plussers met een WW-uitkering. In de training leren de werkzoekenden méér dan alleen hun netwerk en de sollicitatie- c.q. presentatievaardigheden te verbeteren.
 • Een beloning voor bemiddelaars die er in slagen om voor een oudere werkzoekende een dienstverband te regelen voor een jaar of langer bij een bedrijf of instelling. Deze kan oplopen tot maximaal € 1500,-. Werkzoekende 55-plussers kunnen ook een scholingsbijdrage van maximaal € 750,- krijgen, die de kans op een baan vergroot.

Snelle hulp bij zorgvraag

 • Bij een hulpvraag dient de gemeentelijke organisatie de aanvraag snel en efficiënt af te handelen en dient deze niet te verzanden in een stroperig bureaucratisch proces dat onnodig lang duurt.
 • Wij maken ons sterk voor goed bereikbare medische voorzieningen, zoals een (eerstelijns) polikliniek, een behandelcentrum voor chronisch zieken en andere vormen van passende zorg.

Voldoende betaalbare huurwoningen voor ouderen

 • Bewoners moeten voldoende inspraak hebben bij het gemeentelijke lokale woonbeleid.
 • Wij vragen extra aandacht voor betaalbare huurwoningen, senioren- en aanleunwoningen voor ouderen.
 • Wij zijn voor een evenwichtige verhouding tussen koop- en huurwoningen.
 • Wij willen dat de gemeente nadrukkelijker overleg gaat plegen met de eigenaren van leegstaande kantoor- en zakenpanden, met als doel leegstand voor kortere of langere termijn op te lossen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1571″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”30″ bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://ouderenpartijkerkrade.nl/wp-content/uploads/2019/11/Flyer_OPK_okt2019-2_achterkant_Fotor.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

Geen nieuwe bezuinigingen binnen de Wmo

 • Na de overheveling van de (zorg)taken naar de gemeenten is er in de gemeente Kerkrade een bezuinigingsronde geweest waarbij veel mensen een deel van hun voorziening zijn kwijtgeraakt. Dit mag niet nog eens gebeuren! We zijn van mening dat de Wmo- voorzieningen op het huidige peil moeten blijven. De beschikbare financiële middelen moeten volledig ingezet worden voor alle mensen die hulp behoeven.
 • Wij maken ons sterk voor goed bereikbare medische voorzieningen, zoals een (eerstelijns) polikliniek, een behandelcentrum voor chronisch zieken en andere vormen van passende zorg.

Volledig pakket Voortgezet Onderwijs terug in Kerkrade

 • Wij willen alles op alles zetten om in Kerkrade weer een volledig pakket van voortgezet onderwijs te realiseren. De gemeente Kerkrade zou bijvoorbeeld op korte termijn het gesprek met de gemeente Landgraaf aan kunnen gaan en de mogelijkheden onderzoeken om bij realisering van een nieuw schoolgebouw voor het Eijkhagencollege dit mogelijk op de grens tussen beide gemeenten te bouwen.
 • Wij streven er naar om nieuwe opleidingen naar onze stad te halen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het scheppen van gunstige en slimme voorwaarden. Wij zien sterke kansen in een intensieve samenwerking met Aken en de Technische Hochschule. Kerkrade moet inzetten op de mogelijke vestiging van RWTH afgeleide instituten en innovatieve bedrijven binnen de gemeentegrenzen.
 • Scholen behoren veilig en goed bereikbaar te zijn, waarbij structureel onderhoud van de gebouwen de grootste prioriteit heeft.

Meer levensloop-bestendige woningen

Onze partij is voor het ontwikkelen van woonvormen waarbij het levensloop-bestendig wonen en de wederzijdse, onderlinge steun tussen jongeren en ouderen voorop staan. Bij bouw en verbouw dient het zo lang mogelijk zelfstandig wonen van ouderen centraal te staan.

Schoolzwemmen voor kinderen in Kerkrade

Wij pleiten ervoor dat de gemeente initiatieven ontplooit om alle leerlingen van het basisonderwijs aan schoolzwemmen deel te laten nemen.

Meer sport en bewegen in de eigen buurt/wijk

Onze partij stelt zich tot doel dat de Kerkraadse inwoners – en zeker de ouderen – zo lang mogelijk blijven bewegen. Sportverenigingen die dat bevorderen dienen financieel extra ondersteund te worden. Dit geldt ook voor het behoud van een goede zwemvoorziening.

Strengere aanpak drugsoverlast en verloedering

 • Door de ligging van Kerkrade aan de grens met Duitsland heeft onze gemeente extreem veel overlast van drugskoeriers uit voornamelijk het westen van ons land en de klanten uit Duitsland. Als deze drugskoeriers door burgers aangesproken worden leidt dit vaak tot scheldpartijen en worden de mensen bedreigd. Vooral oudere burgers durven ’s-avonds hun huis niet meer uit. Wij pleiten voor een strengere aanpak van drugsoverlast die moet leiden tot een veiligere en leefbaardere wijk.
 • Wij willen dat de gemeente en de relevante veiligheidspartners zich optimaal inzetten om de criminaliteit terug te dringen en daders te straffen in plaats van strafbare feiten te gedogen. Wij pleiten voor een streng handhavingsbeleid.
 • Wij pleiten ook voor een strengere aanpak van verloedering. Pak ook de overlast van ‘graffiti- terreur’ en het illegaal dumpen van afval streng aan.
 • De wijkagent moet zichtbaar zijn in de wijk en zich intensief bezighouden met de veiligheid en leefbaarheid in de buurt.
 • Wij pleiten er voor dat er regelmatig voorlichting wordt gegeven over de schadelijke gevolgen van slechte voeding en nicotine-, alcohol- en drugsgebruik.
 • Wij willen extra aandacht voor het vergroten van de verkeersveiligheid en verbetering van de toegankelijkheid van openbare, multifunctionele gebouwen en ouderencentra.
 • Onze partij ondersteunt een meldpunt voor ouderenmishandeling.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]